Een leuke handgebreide sjaal

On 16 september 2013 by redactie

sjawlJe denkt misschien, dat is simpel dat kan ik ook. Maar dat is het nu juist, iedereen kan het, maar niet iedereen doet het. Wanneer je nog niet zo vaak geknutseld hebt en zin hebt om op een verloren avond thuis eens wat te gaan knutselen dan kun je heel goed met het breien van een sjaal beginnen.

Beginnen met breien
Begin een sjaal te breien met wat dikkere breinaalden zoals de nummers 6 of 8 en ze de steken op. Vind je het opzetten van steken moeilijk vraag het een vriendin of buurvrouw. Je hebt maar een paar bollen breigaren nodig met 3 bollen kom je vast al uit. Heb je er nog een nodig dan koop je die later er bij. Zoek heen staat aangegeven of deze wol geschikt is voor de breinaalden 6 of 8. Je kunt de sjaal natuurlijk zo dik of dun maken als jij dat wilt.

Welke breisteken
De breisteken die je het beste kunt gebruiken is alles recht breien, dus rechte steken, dan krijg je ribbels. Of alles averechts breien, en wat ook kan is 1 pen recht reien en 1 pen averechts, om en om. Vraag even advies in de winkel waar je jouw wol en breinaalden haalt hoe je begint.

De sjaal is klaar
Zo heb je voor een aantal dagen of weken steeds iets te knutselen en die sjaal wordt vanzelf alsmaar leuker en langer. Dat geeft voldoening en je krijgt inspiratie voor andere breiwerkjes. Als de sjaal af is krijg je complimentjes want mensen weten handwerk te waarderen. Voor je het weet dragen ander huisgenoten jouw sjaal ook. Een sjaal breien is dankbaar werk.

Comments are closed.