Kleurrijke amigurumi

On 12 juli 2013 by redactie

Heb je weleens van amigurumi gehoord? Dit zijn kleine gehaakte dieren of poppetjes gemaakt van kleurrijk katoen. Amigurumi komen oorspronkelijk uit Japan en zijn leuk voor kinderen als knuffelbeest of om mee te spelen. Je kunt ze ook gebruiken als sleutelhanger of om je interieur een speels tintje te geven. Amigurumi hebben vaak een groot hoofd met een klein lichaam, wat deze figuurtjes erg schattig maakt.

Zelf maken

Je kunt deze leuke figuurtjes eenvoudig zelf maken. Amigurumi worden in het rond gehaakt met een kleine haaknaald zodat er geen gaatjes in het haakwerk komen. Ze bestaan uit verschillende losse delen die je later aan elkaar naait tot een geheel. Het figuurtje wordt dan opgevuld met fibervulling of plastic korrels.

Aan de slag

Ben je nieuwsgierig geworden? Op het internet kun je talloze patronen en tutorials te vinden, bijvoorbeeld op Youtube. Er zijn ook verschillende boeken te koop die je leren om amigurumi te haken. Ben je al een gevorderde haker, dan kun je natuurlijk ook zelf patronen bedenken. Veel plezier gewenst!

amigurumi

Credits

Comments are closed.