Pimp je klomp!

On 5 april 2013 by redactie

Tulpen,kaas en klompen: typisch Nederlands! Al zal de klomp in dit rijtje nog het minst worden gebruikt in onze moderne tijd. Logisch,want echt comfortabel lopen ze niet. Ze zien er meestal ook niet modieus uit. Om ze om die reden toch weer te kunnen dragen kun je ze ‘pimpen’. Dit kun je op verschillende manieren en met diverse materialen doen. Hieronder de uitleg om te pimpen met servetten.

Wat heb je nodig?
• Blankhouten klompen
• Servetten
• Servetlijm
• Kwastje
• Blanke lak
• Eventueel acrylverf

Aan de slag!
Bepaal van tevoren of je een kleur als achtergrond wil hebben. Dan moet je de klomp namelijk eerst verven. Dit kan met acrylverf. Laat het iets drogen voordat je met servetten plakken begint. Kies een of meerdere mooie servetten uit die je wilt gebruiken voor de klomp. Je kunt het hele servet gebruiken, maar je kunt ook figuurtjes uitknippen. Een servet bestaat uit meerdere lagen. Je gebruikt alleen het bovenste laagje van de servet, dus de bedrukte kant. Doe voorzichtig met het loshalen, want het scheurt makkelijk. Smeer nu de klomp in met servetlijm en plak de servet op de klomp. Strijk nogmaals wat servetlijm op het zojuist aangebrachte servet. Pas hierbij weer op, nat scheurt de servet nog sneller! Ga zo door tot de hele klomp is beplakt. Laat de klomp drogen en zet ‘m daarna in de blanke lak, zodat de servetlaag goed blijft zitten. Klaar is je klomp!

Natuurlijk kun je ook een klomp maken als decoratie in of buiten je huis ( met bijvoorbeeld een huisnummer erop) of een ‘babyklomp’ als geboortecadeau.

Comments are closed.