Een shadowbox maken

On 13 augustus 2013 by redactie

Hou je van creatief bezig zijn met papier, vilt, en allerlei andere materialen? Dan is het maken van een shadowbox een heel leuk project. Je maakt een soort 3D voorstelling, die ook bijvoorbeeld een of meerdere foto’s kan bevatten.

De basis van je shadowbox

Als basis voor je shadowbox kun je een goedkoop fotolijstje met diepte gebruiken. Het glas heb je niet nodig, dan kun je voorzichtig verwijderen. Een andere optie is om te werken met een ondiep houten doosje, bijvoorbeeld van kralen of andere embellishments. Soms hebben deze een eenvoudige vakverdeling, wat nog leuker werkt.

Wat heb je nodig?

Verzamel verder de volgende materialen voor je begint:
– Papier en/of masking tape om de binnenkant mee te bekleden
– Versieringen als bloemen, vilt, chipboard, knopen
– Een mooie foto die je wilt verwerken
– Goede lijm of dubbelzijdig tape
– Eventueel (acryl) verf
– Een goede schaar

En dan aan de slag!
Werk op een platte achtergrond die even groot is als de binnenmaat van je lijst. Speel met de elementen die je wilt verwerken en wees niet bang om dikkere versieringen te gebruiken. Van vilt kun je mooie vormen knippen. Als je tafereeltje helemaal naar je zin is, kun je de onderdelen in de goede volgorde aan elkaar bevestigen.

Alles in elkaar zetten
Werk hiervoor direct op de achterkant van het lijstje. Breng eventueel een basislaag aan. Je werkt natuurlijk van achteren naar voren en je ziet nu echt diepte ontstaan. Terwijl alles droogt bedek je ook dat de binnenkant van de zijkanten met mooi papier of een leuke kleur verf. Of, nog handiger: met masking tape! Als alles droog is kun je het lijstje weer in elkaar zitten en is je shadowbox klaar.

Bron afbeelding

Comments are closed.