Elfenmagie

On 3 juli 2012 by redactie

Creëer zelf je elfenwereld! Wat heb je hiervoor nodig?

– tekenpapier
– oude tijdschriften
– schaar
– lijm
– kleurtjes of stiften
– glitter

Elfenkleding
Eerst ga je op zoek naar afbeeldingen van bloemen of planten in de oude tijdschriften (of andere kleurrijke afbeeldingen). Knip de bloem uit in de vorm van een rokje, dit plak je vervolgens op het papier. Hier kan je dan al de beentjes en schoentjes bijtekenen.

Hierna ga je op zoek naar blaadjes of eventueel een andere kleur, dit kan je dan gebruiken voor het bloesje van de elfjes. Als je kiest voor de vorm van blaadjes, kan de de onderste tippen over elkaar plakken en bij de bovenste een kleine opening houden. Hieraan kan je dan de armpjes en het hoofdje tekenen.

Magie van de Elfen
Elfen zijn natuurlijk magische wezentjes. Deze magie komt uit hun toverstokjes. Teken er daarom een toverstokje bij en doe aan het uiteinde ervan een beetje extra lijm, waar je dan wat glitter kan over strooien. Rondom verspreid deze magie zich ook, dus je kan op een aantal andere plaatsen ook wat lijm doen en ook daar glitter over strooien.

Elfen kunnen ook vliegen. Knip daarom een paar vleugeltjes uit het tijdschrift. Ook hiervoor kan je alles gebruiken wat je mooi vindt. Verder kan je voor de elfen nog een kroontje uitknippen of er zelf een tekenen.

Jij beslist zelf hoeveel elfen er in jouw wereld zijn.

Veel elfenplezier!

Comments are closed.