Knutselen met karton

On 3 juli 2013 by redactie

Er zijn natuurlijk vele dingen waarmee je kunt knutselen. In dit artikel zal ik het hebben over knutselen met eten en karton! Je kunt hiermee zeer leuke dingen maken zoals bijvoorbeeld een fotolijstje om op te hangen, of weg te geven als cadeautje.

Knutselen met karton
Ten eerste zorg je dat je een vierkant stuk karton hebt. Deze moet redelijk groot zijn, denk aan een A3 formaat. Om een fotolijstje te maken knip je middenin een stuk weg waar de foto in kan. Stop de foto er nog niet in, maar doe dit als laatst. Je moet de foto er wel aan plakken zodat hij goed blijft zitten.

Vervolgens ga je het karton versieren. Zorg dat je lijm hebt en dingen om het mee te versieren. Een leuk idee is om dit te doen met stukjes macaroni bijvoorbeeld. Je doet lijm op het karton en plakt de macaroni erop hoe jij dit wil. Natuurlijk kun je ook andere dingen gebruiken.

Benodigdheden
Ook kun je glitters op het karton plakken met de lijm. Smeer de lijm een beetje uit en strooi glitters op het karton. Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je erop kunt doen. Zo kun je er ook schelpen en zand opplakken. Een leuke bezigheid voor op vakantie!

Uiteindelijk heb je een fotolijst met allerlei verschillende dingen erop geplakt. Dit is een leuke bezigheid met kinderen die zich hier helemaal op kunnen uitleven, en daarbij ideaal voor op vakantie. Je kunt veel dingen gebruiken uit de natuur voor jouw creatie.

Comments are closed.