Knutselideeën voor sinterklaas

On 28 oktober 2013 by redactie

Als je denkt aan sinterklaas zul je meteen denken aan pepernoten, chocola, zwarte pieten en natuurlijk ook knutselen. Je kunt namelijk enorm veel leuke dingen knutselen die te maken hebben met sinterklaas. Zo kom je nog meer in de sinterklaas sfeer, en daarbij heb je plezier met bijvoorbeeld jouw kind. Het is erg gezellig en zal natuurlijk leuk staan in huis.

Surprises
Surprises zijn erg leuk om te maken en dit hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je hoeft hier uiteraard geen uren in te steken, want er zal niet veel van overblijven na pakjesavond. Natuurlijk moet je je kind niet laten zien dat jij bezig bent met de surprise!

Knutselideeën voor sinterklaas
Sinterklaas kleurplaten zijn enorm populair bij de kinderen. Je ziet ook vaak in de supermarkten dat er weer wedstrijden zijn voor de mooiste sinterklaas kleurplaat. Je kunt sinterklaas kleurplaten printen van verschillende websites. Een goedkoop, maar een leuk idee. Je kind zal hier enorm veel plezier van hebben.

Ook kun je sinterklaas namaken met knutselen. Gebruik bijvoorbeeld een wc-rol voor het lijf, en een klein bolletje voor het hoofd. Met stof of karton kun je de kleding maken en uitknippen. Het gezicht kun je erop tekenen en de baard en het haar van sinterklaas kun je maken van watjes. Dit idee is ook erg leuk voor kinderen, en zal niet te moeilijk zijn. Natuurlijk kun je ook zwarte piet namaken!

Knippen en plakken
Je kunt gemakkelijk met papier het hoofd van sinterklaas namaken. Je knipt de baard van wit papier, zijn mijter van rood papier en zijn gezicht van beige papier. Je knipt deze tot de goede vormen en plakt het vervolgens op een andere kleur papier. Een simpel en leuk idee om met de kinderen te maken.

Comments are closed.