Werken met vilt

On 30 juli 2014 by redactie

Vilt is een gemakkelijk te verwerken materiaal wat verkrijgbaar is in vele kleuren en je zowel kunt plakken als naaien. Het voordeel van vilt is dat het niet rafelt zodat je het niet hoeft af te werken en daarnaast is het aan de stugge kant zodat het goed in vorm blijft.

shoes-139899_640
Wat kan je zoal van vilt maken?
De mogelijkheden met vilt zijn eindeloos. Plushies zijn momenteel erg hot maar vergen enige knutselervaring. Viltborden, zijn gemakkelijk om mee te beginnen. Laag over laag plak je een als het ware 3-d schilderij. Een viltboek voor een klein zusje, broertje of je eigen kindje is altijd leuk en je kan er gelijk een toepasselijk thema in verwerken. Vingerpoppetjes voor de al wat grotere kinderen doen het ook altijd goed. Voorbeelden en patronen voor het werken met vilt kan je op het internet of in de bibliotheek vinden.

Vilten telefoonhoesje
Met een telefoonhoesje van vilt weet je zeker dat je een uniek hoesje hebt dat niemand anders heeft. Maak een malletje van karton van een bestaand hoesje en knip het vilt rondom een halve centimeter groter. Versier de viltlapjes met kraaltjes, pailletten, borduursel, of maak van andere kleuren vilt een applicatie. Leg de 2 lapjes op elkaar en festonneer ze vast met een contrasterende kleur wol. Daar waar je hoesje open blijft festonneer je de beide lapjes apart zodat het stiksel mooi doorloopt.

Comments are closed.