Creatief met kaarsen

On 17 september 2013 by redactie

Op zoek naar een nieuw creatief project? Ga aan de slag met kaarsen! Zelf kaarsen maken was nog nooit zo eenvoudig. Je kan makkelijk met oude kaarsen nieuwe kaarsen maken. Op deze manier weet je zeker dat je unieke kaarsen in huis hebt. Wil je nog origineler zijn? Voeg dan een beetje geurolie toe en geniet van de lekkerste geuren!

Wat heb je allemaal nodig?

Voor het maken van kaarsen heb je niet heel veel nodig. Om te beginnen heb je oude kaarsen nodig als basis. Daarnaast heb je kaarsenlont nodig, een smeltpannetje, een oud potje en eventueel wat geurolie om het af te maken.

Hoe maak je een kaars?

Nu start je pas echt met je geurkaars maken. Breng een pannetje met water aan de kook en laat daarop de oude kaarsen in een los pannetje smelten. Wanneer al het kaarsvet is gesmolten doe je een paar druppels geur olie erin. Daarna giet je alles in je potje en zorg je ervoor dat je kaarsenlont recht blijft staan. Een paar uur laten drogen en klaar! Kijk voor meer inspiratie rondom kaarsen eens bij CandleCollection. Zij zijn specialist in luxe geurkaarsen en hebben een hoop leuke DIY projecten. 

Na slechts een uurtje heb je dus al jouw unieke geurkaars. Het leuke hierbij is dat je eindeloos kan variëren met kleuren, geuren en formaten. Super leuk om mee bezig te zijn en natuurlijk ook om cadeau te doen. 

Comments are closed.