Leuke naamkaartjes maken voor het kerstdiner

On 19 november 2013 by redactie

Het is leuk om de tafel voor het kerstdiner zo mooi mogelijk aan te kleden voor je gasten. Daarom is het misschien een leuk idee om naamkaartjes te maken zo dat de gasten precies weten waar ze mogen gaan zitten en ze verblijd worden met een mooi versierd naamkaartje.

Wat heb je nodig om de naamkaartjes te maken

-stevig karton in de kleur rood of groen
-een zilver of goudkleurige stift
– kerststickertjes of een paar oude kerstkaarten van vorige kerst
-rood of wit lint
-lijm
-schaar
-perforator

Zo maak je deze leuke naamkaartjes

Je begint met het uitknippen van de kaartjes uit het rood of groen gekleurde karton. Je kunt bijvoorbeeld voor de mannen de kleur groen nemen en voor de vrouwen rood. Knip net zoveel kaartjes uit als je nodig hebt. Je kan zelf bepalen hoe groot je de naamkaartje wilt maken.

Met mooie letters de namen erop schrijven

Als je de kaartjes hebt uitgeknipt ga je met een goud of zilverkleurige stift bij ieder kaartje de naam van je gast erop schrijven. Als de namen erop staan ga je bij ieder kaartje bovenaan met een perforator twee gaatjes maken. Knip nu een paar stukken rood of wit lint af doe per kaartjes een lintje door de twee gaatjes en maak er een mooie strik van.

De naamkaartjes nog een beetje versieren

Nu de naamkaartjes bijna klaar zijn is het nog wel leuk om ze nog een beetje te versieren. Plak er wat leuke kerststickers op. Mocht je geen kerststickers in huis hebben. Neem dan een paar oude kerstkaarten van vorige kerst knip hier wat leuke kerstfiguurtjes uit en plak deze met wat lijm op het naamkaartje. Nu zijn de naamkaartjes klaar en het enige wat je nu nog hoeft te doen is ze met het kerstdiner op tafel of op het bord leggen.

 

Bron foto: welke.nl

Comments are closed.