Maak zelf een regenmaker!

On 28 augustus 2014 by redactie

 

Rainstick_01Nee, een regenmaker is geen apparaat waarmee de weergoden tot een regenbui kunnen worden overgehaald. Het is een muziekinstrument, een lange buis waar klein materiaal in zit. Bij kantelen van de buis wordt een lang en ruisend geluid hoorbaar, dat vergelijkbaar is met het ruisen van de regen. In de muziek kan dit leuke effecten geven. Het instrument is eenvoudig zelf te maken.

Wat heb je nodig

De materialen die je nodig hebt zijn erg eenvoudig.

  • Om te beginnen heb je een lange koker nodig, zo een waar posters of bouwtekeningen in zaten. Eventueel kun je zelf een koker knutselen door enkele chipsbussen tegen elkaar te plakken.
  • Je hebt ook klein materiaal nodig, dat in de buis op en neer gaat. Bijvoorbeeld heel kleine steentjes, rijst, droge erwten of zoiets.
  • Spijkers, waarmee we de val van het kleine materiaal gaan breken. Niet te klein, denk aan spijkers van ongeveer vier centimeter lengte.
  • Lijm, verf, e.d. om alles af te werken.

Bouwen

Aan één kant plak je de buis dicht. Om te voorkomen dat het materiaal in de regenmaker te snel van de ene kant naar de andere kant valt, moet het worden afgeremd. Sla of druk de spijkers voorzichtig in de buis. Je hebt er heel wat nodig! Met lijm en mooi papier beplak je de buitenkant van de koker, hiermee worden meteen de spijkers gefixeerd. Plak nu de andere kant van de buis dicht. Spelen maar!

Comments are closed.