Pompon maken

On 30 juni 2014 by redactie

pompon

Kleurige pomponnen
Een pompon is leuk om te maken, je maakt hem snel en je kan er eindeloos mee variëren. Met een beetje fantasie maak je je eigen wuppie, paaskuikentjes of, gecombineerd met kwastjes van wol en grote kralen, een leuke decoratie voor aan je tas.

Het maken van de pompon
Knip uit een stuk stevig karton 2 evengrote cirkels. Dit wordt de maat van je pompon. Knip vervolgens 2 kleinere cirkels uit je geknipte rondjes. Hou de binnencirkel niet te klein, je moet er met je wol doorheen, maar ook niet te groot. Je binnencirkel mag maximaal tot de helft, vanuit het midden gerekend, komen. Maak een bolletje wol wat net door het gat past en en wikkel het af om de kartonnen rand. Ga zo door tot het binnenste gat helemaal dicht is. Met een beetje oefenen kan je kleurvlakken of strepen maken. Wikkel daarom zo netjes mogelijk. Hoe rommeliger je wikkelt des te losser en ongelijker je pompon wordt.

De afwerking
Wanneer je schijf vol is knip je met een schaar tussen de 2 kartonnen cirkels door. Voordat je de schijven losmaakt van de wol bindt je de draden stevig samen. Je kan de binddraad langer houden voor verdere bewerking of als je hem op wilt hangen. Breng de pompon met de schaar tenslotte verder in model en voor een pluiziger effect hou je hem even in de stoom boven de waterketel.

Comments are closed.